onsdag 24 september 2014

Lögn eller sanning?


På Facebook skriver en person som kallar sig ”Jonas Andersson” om hur han räddar en flicka från att bli brutal våldtagen av en man som enligt texten inte är etnisk svensk.

Inlägget har den 24 sept. fått 175 465 gillamarkeringar och 15 243 delningar och 8534 kommentarer alla av typen
”Mycket bra gjort!” ”Tummen upp för er”! ”Bra gjort!”
Så här skriver ”Jonas Andersson”
”Jonas 1-0 Våldtäktsman (rapist)
Jag hoppas du tjej som blev brutalt överfallen och insläpad i ett buskage utanför mitt hus klockan 04 inatt, mår under omständigheterna bra. Kan trösta dig med att jag barfota och endast iförd mina rosa Björn Borg kalsonger kom ikapp gärningsmannen i ett skogsparti i närheten. Kan tyvärr inte gå in exakt på hur jag förklarade för denna "så kallade man" hur man behandlar kvinnor. Han kan nog tacka det svenska rättsväsendet för att de hade ett antal patruller på plats snabbt. Och till dig stackars tjej så hoppas jag att han får maxstraff och livstids utvisning så du slipper möta han igen.....
Jag hade aldrig trott att det skulle bli sån uppmärksamhet av mitt inlägg, men tack så hemskt mycket för alla fina ord.
Vill tillägga att den granne som snabbt kom till undsättning och hjälpte mig att gripa den misstänkta gärningsmannen i skogspartiet, har lika stor del i gripandet och utan honom hade det kanske slutat annorlunda. Grymt jobbat!!!!!
Samt alla fina grannar som larmade och tog hand om den chockade tjejen tills polisen kom.
Polisen och deras hund.....mycket professionellt skött.
.....mina rosa kalsonger är inte till salu”


Berättelsen saknar uppgift om tid och plats för händelsen men kan ju fördenskull ha inträffat som den relateras men man blir en smul misstänksam just på grund av att dessa uppgifter saknas.
Historien har snabbt anammats av nationalistiska och främlingsfientliga bloggsidor, bl.a. ”Pettersons blogg” och på ”Nordiska motståndsrörelsens” webbplats ”Nordfront”

Pettersons blogg hänvisar till en notis på DN.
DN hade mycket riktigt den 21 sept. en notis om en liknande händelse.
”En 31-årig man greps misstänkt för våldtäktsförsök i Örnsberg på söndagsmorgonen. Vittnen slog larm och två män grep mannen innan polisen kunde frihetsberöva honom.
Vittnen ringde polis klockan 4.02 om att en kvinna skrek utomhus vid Hägerstensvägen i Örnsberg. Patrullen som kom till plats kunde konstatera att en kvinna utsatts för våldtäktsförsök.

Polisen började söka i området med såväl patruller som sökhund efter gärningsmannen. Redan klockan 4.11 hade två personer lyckats följa efter och envarsgripa den misstänkte. Polisen kan ännu inte berätta något mer om händelsen eller den misstänkte.”

Om man googlar på ”våldtäkt 04.00” hamnar man på ett antal rapporter om misstänkta outredda våldtäkter vid just den tidpunkten från olika platser i Sverige, Göteborg, Borlänge, Uppsala, Vimmerby, Linköping.
Vilket varken talar för eller emot sanningshalten i historien.
Men med tanke på att händelsen är vitt spridd i sociala media och att ett antal tidningar har notis om liknande händelser kan det vara angeläget för någon journalist att undersöka saken.

 

5 kommentarer:

Jonny sa...

Förstår inte vad du avser med denna blogg text.

Att det i vårt land begås våldtäkter och andra grova brott av personer som inte är etniska svenskar är väl ingen nyhet.

Svenskar begår brott, icke-svenskar begår brott.

Mario Matteoni sa...

Det har inte ifrågasatts.
Men saken gäller huruvida historien som ”Jonas Andersson” berättar är sann?
Varför sker, under relativt kort tid, ett stort antal våldtäkter omkring kl. 04.00 på olika platser i Sverige?
En våldtäktsman som reser runt och är våldsbenägen just kl. 04.00? Hur många kvinnor är ute och promenerar vid den tidpunkten?

Jonny sa...

Varje våldtäkt / försök till våldtäkt är ett extremt brott.

Att extrema brott begås av icke-etniska svenskar torde inte komma som en överraskning, de är överrepresenterade när det gäller vissa grova brott.

Lars sa...

Vet ej om hans story är sann. Väldigt vad våldtäkter det var runt kl 04.00, men Sverige har idag näst mest våldtäkter i världen efter Lesotho i Sydafrika, helt otroligt vilken förfärlig utveckling.

ThomasH sa...

...och nu är det 235 000 likes och 22 000 delningar. Jag har skrivit till Jonas Andersson och bett om mer uppgifter om var det skedde så jag kan kolla med Polisen.
Tråkigt att det späder på fördomarna som misstänkliggör oskyldiga människor. Rapporterar här om jag får svar från Jonas!