fredag 28 augusti 2009

Föregångslandet Sverige

Jag är så pass gammal att jag läste "Ny Dag" och "Nyheter från Sovjetunionen" på 1950-60-talen.
Och jag kan försäkra dig, som på grund av din relativa ungdom inte hade den möjligheten, att SvD:s ledarredaktion är en exakt kopia av den tidens moskvatrogna redaktörer.
Då var allting alltid bättre i Sovjet än i Sverige. Östtyskland var ständigt utsatt för västs hat och provokationer. Allt som verkade galet i öststaterna gick att förklara och försvara. Svart vändes till vitt. Nyanser saknades.
I dag är det SvD som med samma blinda lojalitet och ideologiska glasögon ser lika onyanserat på USA och försvarar Israel in absurdum. USA är alltid föregångslandet.

Så SvD:s ledarredaktion och kolumnister måste, trots P J Anders Linders hyllning till Reinfeldts tal, så småningom få en smula svårt med orienteringen nu när De Nya Moderaterna lanserar vårt land som ”Föregångslandet Sverige”,

För övrigt visar Reinfeldt och hans gäng att de är utomordentligt skickliga politiker som lyckats ta över den ena efter den andra av Socialdemokraternas jaktmarker. Att erövra politisk makt är ju en av politikens grundförutsättningar.

S måste ha en minst lika skicklig strategi som M eftersom socialdemokraternas uppgift att komma tillbaka vid nästa val är svårare än någonsin.


Exempel se bl.a.
Vi vill vara den sista Sovjetstaten
En uppdaterad vandringssägen
DN
DN

Inga kommentarer: