fredag 26 november 2010

Styckmord på TV

Plus, det gamla konsumentupplysningsprogrammet på TV2 sändes i går med nya programledare, längre sändningstid och ett delvis nytt upplägg.
De tre programledarna Åsa Avdic, Mathias Andersson och Charlie Söderberg är bra, särskilt Åsa som man har kunnat lyssna till i ”Plånboken” på SR P1.
Åsa följde upp ett ärende med en kvinna som köpt en felaktig dator från Dustin och som efter många turer inte lyckats få rättelse förrän TV dyker upp.
Charlie Söderberg hjälpte en kvinna att lägga upp en budget så att hon fick råd men en eftertraktad och dyr kurs och Mathias testade spelkonsoler.
Alla tre inslagen var intressanta, kul och välgjorda.

Vad jag inte begriper är varför man styckar upp varje avsnitt i tre delar och blandar dem med varandra?
Först får man se en bit av Åsas avsnitt, sen ett stycke av Charlies och därefter av Mathias´.
Sedan återvänder vi till Åsas, med en kort resumé och på samma sätt med de två övriga. Därefter får vi, i tur och ordning, efter en kort tillbakablick se slutet på de tre avsnitten.

Jag kan tänka mig att idén bakom ett sådant upplägg är att hålla intresset hos tittarna uppe. Man ska sitta och vänta tills man få se slutet på alla tre.
Men resultatet blir plottrigt och onödigt tidskrävande när man för varje gång måste ge en kort sammanfattning av inledningen till respektive avsnitt.
Rena styckmordet på ett bra program.
Jag tror att de som tittar på Plus orkar se ett avsnitt i taget och i en följd utan att ledsna.

1 kommentar:

Anonym sa...

På tal om styckmord - såg du den nya serien om Maria Wärn på fyran.