måndag 29 november 2010

Skärpning svenska folk!

Svenska folket tycks inte riktigt förstått det fina i den nyliberala privatiseringskråksången. I varje fall visar Svenskt Kvalitetsindex, SKI, i en ny mätning att Systembolaget och Apoteket AB kommer i topp när kunderna ger detaljhandeln betyg. Klädkedjorna och byggvaruhusen däremot når inte lika högt.
Om svensken själv får välja får alltså det forna monopolapoteket bättre omdömen än de privata. Systembolaget har hamnat i topp flera år i rad.
Skärpning svenska folk!

SvD

DN

1 kommentar:

Anders sa...

Anar en ironisk ton i inlägget. Självklart blir vi som nation rikare av att det är ICA som driver apoteket och att det är Mekanum som besiktigar bilarna. Storskaliga kedjor med intresse av att tjäna pengar ÄR effektivare än storskaliga lösningar som inte dräneras på våra pengar...

Det roliga är att reformerna oftast motiveras med att den enskilda apotekaren eller bilbesiktaren också skall få chansen att starta företag. Sedan visare det sig alltid (till allas förvåning) att det blev stora kedjor som roffade åt sig hela kakan och att mycket få förskollärare, apotekare, sjuksköterskor och bilmekaniker hade som livsdröm att få starta ett litet apotek i glesbygd.

Nej, återreglera allt och våga vägra välj!