torsdag 19 maj 2016

Nytt liberalt frihetspartiFrån min gode vän Kosmo Elefterianasis har jag erhållit ett partiprogram för ett nytt svenskt parti.
Frihetsliberalerna Populisterna (FP) som han nyligen startat.

Han är trött på de etablerade liberala partiernas ”såsseri och kryptosocialism” och önskar nu jobba för en verklig frihet för svenska folket.
Som den socialliberal jag är kan jag inte neka honom att publicera detta även om jag inte i alla delar försvarar hans program. Absolut inte avskaffandet av Systembolaget.

Här är programpunkterna:
-         Släpp alla marknader fria!
-         Avskaffa trafikreglerna. Gör trafiken mer flexibel. Avskaffa trafikljus, parkeringsböter, fartbegränsningar och andra hämmande trafikregler. Slopa alla hindrande regler i trafiken så slipper vi trafikstockningar och köer. Avskaffa körkortskravet. Låt individen använda sitt förnuft för att avgöra om hen vill utveckla sin kreativitet i trafiken.
-         Slopa alla skatter. Skatt är stöld. Låt statens inkomster bygga på frivilliga bidrag från folket.
-         Slopa det kommunala tvånget. Låt människor själva skapa sina samhörigheter. Avskaffa kommunerna!
-         Avskaffa alla subventioner inom den s.k. välfärden. Privatisera och befria skola, vård och omsorg. Inga statliga bidrag till mediciner. Låt marknaden styra sjukvården. Avskaffa den kommunalstyrda skolan och skoltvånget. Privatisera all äldrevård.
-         Avskaffa jantelagen. Krav på ”rättvisa” är bara avundsjuka. Individen kan själv avgöra om hen vill vara rik eller fattig, obildad eller bildad.
-         Avskaffa naturlagarna!
-         Fram för nytänkande!
-         Folkomrösta om allt! Folkets vilja vår enda lag!
-         Avskaffa alla myndigheter. Ersätt dem med privata entreprenörer.
-         Privatisera polis, militär, fångvård och kungahus.
-         Valfrihet. Till exempel rätt att välja butik, skola, vård m.m.. Man ska inte vara hänvisad till närmaste butik. Bor man i Säffle och vill handla potatis i Höör ska man få göra det.
-         Släpp all handel fri. Slopa marknadsbegränsningar. Vill man köpa knark i Anderssons Livs ska man få göra det. Vill man sälja egentillverkat brännvin i foajén till kvartersbion ska man få göra det.
-         Ta bort sexköpslagen. Låt bordeller öppna fritt där behovet finns.
-         Avskaffa Public Service och Systembolaget och liknande kommunistiska påhitt.
-         Avskaffa alla hinder för kopiering av bild, ljud, tal, skrift m.m.. Skrota kopieringslagarna.
-         Avskaffa allt som är kollektivt: Kollektivtrafik, kollektivavtal, kollektivboende är smygkommunism.  På arbetsmarknaden bör varje anställd skriva ett personligt och enskilt arbetsavtal med ägaren eller de enskilda aktieägarna.
-         Uppmuntra delningsekonomin.
-         Avskaffa allt dåligt, stöd allt som är bra.
-         Frihet åt alla!
Hela programmet är naturligtvis mer omfattande och utförligt. Jag har här återgivit det kortfattat.


3 kommentarer:

Nils Persson sa...

Halmdocka (halmfigur, halmgubbe), engelska straw man argument, är ett retoriskt grepp, som kan vara antingen en medveten taktik eller en form av argumentationsfel. Halmdockan består i att debattören först bygger en nidbild av motståndarens åsikter och argument och sedan argumenterar mot denna nidbild.

Leif sa...

Avskaffandet av Systembolagets monopol var en av de få vettiga sakerna som nämndes bland alla vansinnigheter. Antar att du nämnde detta med viss ironi.

Lars sa...

Är detta ett förtäckt angrepp på Stefan Löfvén, som vill fortsätta samarbetet med det parti, som faktiskt stöjder de flesta av dessa programpunkter. Samt några till.

Alla statråd ska ha rätt att själva välja vilka de vill äta middag med. De ska även ha rätt att äta middag tillsammans med utländska mazister, som vill utrota judar och kristna.

Naturligtvis ska alla partier ha rätt att bestämma vilka medlemmar som ska få komma in på partiets kongresser. En kvinna, som har skrivit politiska slagord på sina bara bröst, och visat upp sig sådan en varm sommardag i Visby, ska naturligtvis nekas inträde på det egna partiets (Mp:s) partikongress, även om hon då är fullt påklädd.

I detta frihetsrike, ska alla män vara tvingade att idka kroppskontakt (skaka hand) med främmande kvinnor, oberoende av religion. Kvinnorna som nekas handskakning kan ju bli kränkta. Men man måste ju också ta hänsyn till de stackars männen. De kan ju bli kränkta av blotta tanken på vad kvinnan har under burkan.

Och naturligtvis har man rätt att bli ärkebiskop i Svenska kyrkan, även om man inte kan svara på frågan om Jesus eller Muhammed ger den sannaste bilden av Gud. All religion är ju lögn, och då kvittar det vilken religion man tror på. Det är förfärligt, när sekulariserade västerlännigar dör i bombdåd. Men att ett folkmord på kristna pågåer i norra Irak, är helt i sin ordning. Sveriges regering vill inte erkänna att det pågående folkmordet är ett folkmord. Mp-pojkarna i regeringskansliet kan ju bli kränkta.
De
Och även kristna orientaler är ju orientaler.

Nämnda ärekbiskop har för övrigt gått till motangrepp mot Svenska Akadeien, vars remissvar om den nya kyrkohandboken saknar kvalitet. Akademien har inte förstått att det är den senaste bibelöversättningen som ska vara rättesnöre.

Det ska alltså heta "Gud välsignsr dig" (ett konstaternde av ett faktum) i stället för "Gud välsigne dig" (en from önskan om latt något ska ske), som det stod i den gamla bibelöversättningen.

I din ironi mot vanställda politiska motståndare (halmdockor) avslöjar du dina egna preferenser. Du gillar public service. Inga fromma önskningar där inte, utan raka besked om vad som sant eller falskt.Mp har alltid rätt, men alla enskilda miljöpartister tar inte sedan dit de kommar.

Det gäller såväl män, som med handen på hjartat bugar för främmande kvinnnor, och kvinnor som skriver politiska budskap på sina bröst.