torsdag 26 maj 2016

Bra betalt för att missköta koncern. Notan går till skattebetalarna.

Stampen Media Group – med tidningarna Göteborgs-Posten och lokaltidningarna Hallands Nyheter, Hallandsposten, Falkenbergsposten, Varbergsposten, Bohusläningen, Strömstads tidning, TTELA och Vänersborgaren – ansöker nu om företagsrekonstruktion för att undgå konkurs.
Det innebär bland annat att Stampens 3 000 anställda, genom den statliga lönegarantin, får sin lön i maj och juni. Det är alltså skattebetalarna som får betala.
Enligt Stampens kommunikationschef Hampus Knutsson handlar det om cirka 60 miljoner kronor per månad, totalt 120 miljoner för de två månaderna.

Det är bankerna som krävt koncernen på betalning sedan skatteverkets krävt koncernen på 400 miljoner i tryckerimoms. En skatteskuld med andra ord.
Stampen har under lång tid dragit med alltför höga skulder bland annat på grund av ett stort antal lånefinansierade förvärv under tidigare år.
Anmärkningsvärt är att koncernens styrelseordförande Peter Hjörne samtidigt har fått ersättningar från koncernen de senaste fem åren, 2010 till 2014, på över 30 miljoner kronor. Utöver det har Peter Hjörne och hans familj tagit ut nära 60 miljoner kronor i utdelningar, enligt SvD Näringslivs sammanställning.

Läs mer:

Inga kommentarer: