måndag 28 december 2015

Mitt förtroende för väljaropinionen är körd i botten

Efter att ha blivit hånad i asociala medier för minsta småsak och förföljd av ett veritabelt mediedrev for hon till Paris och bidrog till att lappa ihop ett miljöavtal för världen.
Avtalet har stor betydelse för vår gemensamma framtid.

Nu rasar enligt opinionsmätningarna förtroendet för Åsa Romson.
Samtidigt hyllas mediokra idrottsmän, plagierande s.k. artister samt diverse levande och döda underhållare i mediesammanfattningar och återblickar på det gångna året.

Om man skulle utse årets mest underskattade svensk skulle Åsa Romson vinna.

Otack är världens lön.
Särskilt för politiker.


Affärsvärlden
Min blogg Politikens mobbingoffer

11 kommentarer:

Jonny sa...

Vad uppnåddes egentligen av Åsa Romson och de andra ...
Ett spel för gallerierna där t.ex Kina får ÖKA sina utsläpp fram till 2030, skrattretande.

Lars sa...

Det är väl ändå väljarna som röstar på politikerna, och inte tvärtom...

Nils Persson sa...

Åsa Romson är otroligt impopulär bland all alla jag känner, höger som vänster. Jag umgås iofs inte med några socialister så vitt jag vet (de är rätt ovanliga nuförtiden, särskilt bland i min ålder). Så jag tror helt enkelt du får ta det som fakta att folk tycker hon är riktigt dålig som politiker och att du tycker annorlunda får nog ses som den avvikande åsikten.

Som Lars ovan skrev så är det ju politikerna som ska tjäna folket i en demokrati och inte tvärtom, och folkets åsikt är att det har Åsa Romson inte lyckats med. Är det då fel på folket?

Leif sa...

Åsa Romson är sannolikt den mest välutbildade av alla riksdagsledamöter och har kunskaper inom miljörätt som ytterst få i landet kan matcha. Det är inte en slump att MP har proportionerligt högst andel välutbildade både som medlemmar och väljare.

Nils Persson sa...

Nu var det väl inte hennes utbildningsnivå eller hennes kunskap i miljörätt som väljarna recenserar, utan hennes förmågor som politiker. Att hävda att man behöver utbildning för att förstå hennes förträfflighet är tramsig retorik av typen "har du slutat slå din fru".

Regerandet har malt ned förtroendet för MP på nollnivå, det är ju det som händer när populistiska partier som kommer med tramsiga löften får styra (Fridolin:jag kan fixa skolan på 100 dagar). På samma sätt kommer SD att öka tills de hamnar i maktställning, då fattar väljarna att leda landet till 90% handlar om förvaltning och kompetens, inte fantasikalkyler och omöjliga löften.

Mario Matteoni sa...

Att det är folket som väljer politiker har jag aldrig ifrågasatt.
Så är demokratin. Men demokratin förutsätter också att väljarna är väl upplysta om de alternativ som gäller, oavsett vilka intressen de väljer att stödja i val.

Mitt förtroende för väljaropinionen är dock i botten.

Lars sa...

Jag har inte röstat på Mp. Det var med yttersta tvekan, som jag röstade på Socialdemokraterna 2014, eftersom Löfvén c:a ett halvår före valet avslöjade att han tänkte göra om Mona Sahlins fadäs inför valet 2010, när hon redan före valet lovade ministerposter till Mp, som är ett mycket arbetarfientligt parti och en svuren fiende till den svenska välfärdsmodellen med relativt höga löner i det lägsta löneskiktet och en restriktiv invandringspolitik för att skydda låginkomsttagarna från lönekonkurrens - detta i kombination med internationell solididaritet och stöd till fackföreningarna i låglöneländerna för att arbetarna i de länderna också ska kunna leva ett drägligt liv. I TV strax före jul avslöjade dåvarande Mp-språkröret och ministerkandidaten Maria Wetterstrand att hon vill inrätta en speciell låglönesektor. Med flyktingkrisen som svepskäl.

Är du socialdemokrat, Mario? Om du är det, borde du arbeta för att S åter ska bli ett arbetarklassparti, vilket kräver att Mp inte fortsättningsvis ska ha någon gräddfil i jämförelse med andra borgerliga partier. Mp är i synen på lönepolitiken ett lika borgerligt parti som Moderaterna, men med en skillnaden att M tar ansvar för statsfinanserna, vilket Mp inte gör. Sparka ut Mp ur regeringen och bilda en koalitionsregering mellan S och M i stället. Vi är oense med M om fördelningspolitiken, men en bra fördelningspolitik kräver att det finns något att fördela. Det kan vi få tillsammans med M, men inte tillsammans med ett totalt verklighetsfrånvänt pari som Mp.

Nils Persson sa...

M har inte förstått att de är det nya vågmästarpartiet mellan SD och S, övriga partier har ingen funktion utan det är bara dessa tre partier som koalitioner som ger majoritet realistiskt kan ske.

Anonym sa...

- men demokratin förutsätter också att väljarna är väl upplysta om de alternativ som gäller???

Det finns ju i valtider hur mycket info som helst.

Men du vill kanske sätta din egen prägel på denna info så att inte "fel" partier får röster.''

Du är ingen sann demokrat Du.

Unknown sa...

Det förefaller vara fel på opinionen enligt dig.
Eller är det Opinionsinstituten som det är fel på?
Dumma, dumma opinion som inte låter sig manipuleras som ni vill.

Jag förstår inte hur så många som 6% kan ha förtroende för Romson.

Vad sägs om att Åkesson och Löven ligger lika på 21%

Ni har bäddat för det som vägrat lyssna på varningar från vettigt folk som Vidar Andersson med flera.

Unknown sa...

Det förefaller som opinionens förtroende för dig och S är i botten. Den verkar föredra politikens före detta mobbingoffer. De stackare som har försökt och försökt att tala om för er att i tid göra allt det ni nu gör i panik.

"I vårt Europa bygger vi inte murar! Vi stänger broar!"

Alla från Sven-Olle Ohlsson via Bert och Ian till Jimmie Åkesson är nu värda en ursäkt.
De som för ett antal veckor sedan fick veta att de var "bruna" om de ville minska ner flyktingmottagandet, undrar nu, hur "Miljöpartiet de bruna" kan vidta alla dessa åtgärder utan att bli skymfade på samma sätt som de själva blev.

Sossarnas försvar är, att de bara är bruna av nödvändighet, vilket inte alls är samma sak som att vara profylaktiskt brun.

Vi får veta att vi är bruna i själ och hjärta men ni är bara bruna därför att ni har blivit brända.

Ni har fel! Det handlar om förnuft och känsla. Förnuft har ni dock definierat som fascism. (Täppas)