söndag 6 december 2015

Ett föredöme för alla lata kvinnor

Jenny-Beatrice Åkerlund, mest känd som Bea Åkerlund, är en av Madonnas stylister och kompis med Lady Gaga.
I en intervju i DI berättar om hur det är att bli tvillingmamma och uppmanar alla kvinnor att skaffa en heltidsanställd Nanny utan att ha dåligt samvete för det.
Dessutom anser hon att svenskar är lata och att föräldraledigheten har förslöat svenska mödrar. 
För mig får hon hysa vilka privata uppfattningar hon vill, men då dessa förmedlas av ett organ som DI blir hennes åsikter allmänna.
Åkerlund sommarpratade i Sveriges Radio den 1 augusti 2015 i Sommar i P1.
Eftersom hon genom sitt relativa kändisskap även kan vara ett föredöme för andra får hennes åsikter en viss tyngd.

I DI intervjuas hon av Natalia Brzezinski anställd som internationell rådgivare på PR-byrån Kreab som står Moderaterna och Svenskt Näringsliv nära.
”Jag tror att svenskar tar de här privilegierna för givet och jag tror att det gör dem lata. Det får dem att inte stå ut från mängden eller vilja ändra på spelreglerna. Man har allting så varför ändra på det om det fungerar. Jag känner att det är min skyldighet att inspirera svenska kvinnor att vilja ha mer, prova på mer, vara djärvare, vara starkare och jag känner att jag gör det”, säger Bea Åkerlund.

Konstigt, jag har levt i Sverige i 78 år utan att träffa en enda lat kvinna.


3 kommentarer:

Jonny sa...

Jag har levt kortare tid än dig men har sett många lata kvinnor OCH män. En del undviker helt enkelt att se saker och ting.

Vad menar du med " För mig får hon hysa vilka privata uppfattningar hon vill, men då dessa förmedlas av ett organ som DI blir hennes åsikter allmänna. ... Eftersom hon genom sitt relativa kändisskap även kan vara ett föredöme för andra får hennes åsikter en viss tyngd. "

Menar du att det är olämpligt av DI att återge hennes åsikter eftersom de inte överensstämmer med dina ?

Ska vi sätta munkavle på kändisar, politiker etc eftersom deras position ger deras åsikt en "viss tyngd". För mig får för övrigt deras åsikter inte mer tyngd än andras. Åsikter är åsikter.

Mario Matteoni sa...

Varken dina eller mina åsikter har någon större tyngd eftersom varken du eller jag är kändisar, blir citerade i Dagens Industri eller uttrycks i Radio.
De har ingen genomslagskraft hos andra människor.
Men då kändisar uttalar sig lyssnar många.
Det förstår de flesta.

Jag anser inte att någons åsikter är olämpliga, inte ens dina, men man bör kunna påpeka vad de uttrycker, varifrån de kommer och att de har ett syfte.
Åsikter är åsikter men en del åsikter har ideologisk grund, kommer från någonstans De placeras ut för att ha verkan.
Därför finns PR-bolag som Kreab.

Jonny sa...

Aha, jag själv tar som sagt ingen som helst notis om VEM som säger något av den här karaktären som inte är baserat på vetenskap / fakta. Åsikter är åsikter och för mig är en kändis åsikt inte mer värd än någon annans. Snarare tvärtom eftersom en kändis och till exempel en politiker lever i en bubbla , de lever i en värld som jag inte lever i.

ALLA åsikter uttrycker något, de kommer någonstans ifrån och de har givetvis ett syfte (ett minimum är att den som uttrycker sin åsikt vill just uttrycka och förmedla sin åsikt).

Sossar har sina PR-bolag, alliansen sina, inget nytt under solen där inte.

Fackföreningar som LO bedriver lögnaktig propaganda som ska gynna S.
Fackföreningspamparna missbrukar i all sanning sin position, kanske något att vara mer upprörd över än att yvas över en halvkändis som "Bea"