måndag 14 december 2015

Politikens mobbingoffer

I våras mobbades miljöministern Åsa Romson för att hennes man någon gång köpt en giftklassad bottenfärg till båten. Häcklarna skrek och klagade på miljöministern.
Så hände sig att Romson på Twitter oroade sig över att undantagstillståndet i Frankrike skulle komma att påverka miljömötet i Paris. Då tog det på nytt hus i helsike och hon utsattes för spott och spe för att inte tillräckligt fördöma terrorn.

Varje gång hon uttalade sig om något sållades hennes ord av mobben. Naturligtvis lyckades de ibland hitta något att häckla.

Inte konstigt att Åsa Romson såg trött och sliten ut då hon vid pressträffen efter regeringsöverenskommelsen om flyktingpolitiken var nära att brista i gråt.
Hon hade tvingats att kompromissa bort en del av sitt partis principfrågor. Sånt är visserligen inte ovanligt i politiken ty sådana är politikens villkor. Att behöva ta ett steg tillbaka för att kunna ta två fram.

Naturligtvis blev hon häcklad för detta. Köksbordspolitiker, utan erfarenhet av praktisk politik, började gasta om svek och löftesbrott och krävde att hon skulle lämna regeringen.

Så for hon som regeringens och Sveriges representant vid klimatförhandlingarna till Paris.
Det är märkligt att hon orkade. Jag menar hon är ju inte bara politiker utan också människa, mor och hustru. Hon har en familj.

I Paris ledde Åsa Romson bland annat förhandlingarna inom området som handlar om anpassning till klimatförändringar. En krävande uppgift.

Av allt att döma gjorde hon ett jättejobb i Paris. Avtalet flyttade fram miljöfrågorna över hela världen.
Världens länder har enats om ett nytt globalt och rättsligt bindande klimatavtal. Beslutet kom efter svåra slutförhandlingar vid klimatmötet COP21 i Paris. Det nya avtalet blir ramverket för ländernas klimatarbete under lång tid framöver.

Åsa Romson har visat vilken stor trovärdighet och tyngd hon och Sverige har i internationella klimatsammanhang.

Men här hemma hör man inga hyllningskörer.4 kommentarer:

Leif sa...

Som miljöpartistisk väljare har jag fullt förtroende för Åsa Romson vad gäller miljöpolitiken. Men det är också enda skälet till att jag valde och rösta på detta parti dvs för att jag då ansåg miljöfrågan vara den viktigaste. I övrigt finns det mycket att önska och tyvärr har partiets bästa förslag kring kraftigt höjda skatter på drivmedel samt avskaffade ränteavdrag samt höjd fastighetsskatt inte fått genomslag pga motstånd från S.

Mario Matteoni sa...

Jag röstade inte på Miljöpartiet men sympatiserar med mycket av deras idéer och anser att de behövs i politiken.
Bland politikens villkor är att tvingas ingå i allianser som inte är önskvärda men som kan hindra något värre.
Ävenså att tvingas till kompromisser. Så fungerar demokratin då inget parti har majoriteten.
Ett aktuellt exempel är hur Konservativa och "socialister" gått samman för att slippa Nationella Fronten.
I vissa lägen handlar det inte om att få igenom det bästa utan att slippa det värsta genom att nå det näst bästa.

Lars sa...

Var den dyr? Din julklapp till Åsa... Du har ju köpt Jimmies offerkofta. Har han köpt en ny? Den gamla har ju hunnit bli rejält sliten, men den passar säkert till Åsa. Återanvändning, du vet.

Döm om min förvåning, när det stod "Politikens mobbningsoffer" i rubriken och handlasde om en politiker från det parti, som media gör mest ohämmad reklam för. När utsattes Mp för en kriitisk granskning av media? Det var för mycket länge sedan, när Mp var vad det heter. När jag bara hade läst rubriken, trodde jag förstås att texten skulle handla om Juholt. Eller om det lågmälda men ständiga häcklandet av Löfvén för hans bakgrund som arbetarledare.

Tycker du att Åsa passar i offerkofta? Media har redan klätt på henne den. Jag har inte sett henne gråta. Hon hade svårt att få fram orden för att hon ljög. Hon skyllde på "mina miljöpartistiska kommunalråd". Något måste hon ju skylla på. En regeringskris strax före frälsningsmötet (till klimatgudens ära) i Paris, hade ju berövat henne rollen som världens frälsare där i Paris. Hur viktig den rollen var för henne framgår ju av hennes märkliga reaktion efter terroridåden.

Lägg ut en video-länk som visar tårar, så ska jag korrigera det som jag har skrivit!
Men tills vidare uppfattar jag tårarna som media-fejk, liksom klimatcirkusen i stort. Observera nu att jag inte alls förnekar att vi är inne i en global uppvärmning. Jag säger bara att bevisen är svaga. Det gäller både bevisen för och emot. Vad jag reagerar mot är den religiösa extasen och de alltför lättvindiga förklaringarna. Den här guden gillar inte fossila brännoffer, så då bränner vi ner regnskogen i stället...

Är du en dragare? Jag syfter på den ökända hästen från Troja, som några nyhetsfikna dragare drog in i staden, sedan fienden stoppats av den befästa stadens murar. Man tillverkade en jättestor trähäst, en sådan där som man brukade offra åt hednadgudarna. Soldager gömde sig i hästens inre. Nu tyckte somliga av invånarna i Troja att det var den finaste trähäst de någonsin sett. En så fin häst kunde de inte göra själva. De tycket att det var något magiskt med hästen. Så de försåg sig med rep och drog hästen rakt genom stadsporten, som de förskigtvis stängde efter sig. Men soldterna i hästens mage, hoppade ut och öppnade stadsporten igen, och släppte in soldater som gömt sig alldeles utanför.

Ja, som du förstår, så är staden Troja den svenska socialdemokratin. Soldaterna i hästens buk är Mp-ministrarna. Dragarna är vänsterosseriet, som tvivlar så starkt på den egan förmågan. Och hästen själv är ideologin, den ideologi som sprider sig som en cancer inom socialdemokratin. Som märkt av sjukdomen rasar i väljarstöd. Faktum är att S har tappat fler egen riksdagsmandat, än man vunnit genom alliansen med Mp.

Mp vill öka Sveriges folkmänd mycket kraftigt, samtidigt som man driver en energipolitik, som drastiskt kommer att minska Sveriges förmåga att försörja en stor befolkning. Med klimsyhydyrtin dom tillhygge slår Mp, V och vänstersosseriet mot den enda energikälla, som kan göra de fossila bränslen överflödiga.

Mario Matteoni sa...

Politiken och de politiska partierna behöver granskas av media och andra.
Det gäller givetvis alla partier och deras företrädare.
Vad jag talat om är inte granskning utan om ren mobbing, okunniga påhopp och drev.