måndag 4 juni 2012

Vill du kritisera kapitalismen? SvD Näringsliv ger dig argumenten.Om man vill läsa sakligt underbyggda och analytiska texter med kritik av kapitalismens ekonomiska system ska man inte, i första hand, läsa tidskrifter som Tiden, Arena, Ordfront och ETC utan Svenska Dagbladets Näringslivsbilaga.

SvD:s Näringsliv har ett antal duktiga ekonomijournalister som bl.a. Andreas Cervenka och Carolina Neurath. Tillsammans med Johan Myrsten som skriver om Asien i SvD Näringsliv och Ola Wong som i huvudtidningen skriver insiktsfullt om vardagens Kina ger tidningen ett underlag för kritiska studier av kapitalismen.  
Ta t.ex. söndagens SvD Näringsliv. 

Cervenkas artikel ”Hela banksystemet bygger på ett tomt löfte” är en vertitabel grundlektion i kapitalismens väsen och dess finansiella system.
Artikeln är en essä från hans nya bok "Vad är pengar?"

Cervenksas bok kommer ut den 18 juni men kan redan idag laddas ner som e-bok
Boken kommer på Natur och Kultur.

Carolina Neuraths artiklar "Tricket bakom avgiftsfria fonder" och ”Makttörst bakom fusionsplaner” ger en insiderbild av bankernas försök att sko sig på kundernas bekostnad och bankdirektörernas motiv för att slå samman stora ekonomiska enheter.

Johan Myrstens artikel ”Stora utmaningar i framtidens Kina” ger perspektiv på ryktesspridningen att Kinas ekonomi nu är på nedgång.

Ingen med ambition att kritisera kapitalismen kan vara utan SvD Näringsliv.


Inga kommentarer: