måndag 10 oktober 2011

Om Juholt ljuger…

Socialdemokraternas 37:e ordinarie kongress ska hållas den 3-7 april 2013.
Där ska partiledning utses och socialdemokratisk politik slås fast.

Riksdagsval hålls knappt ett och ett halvt år senare, den 14 september 2014.

Om Juholt ljuger om att han inte kände till reglerna som han brutit mot, och om det skulle bevisas att han redan 2009 fått påstötning om de felaktiga bidragen, bör han och partiapparaten snabbt ompröva Juholts ledarskap.

Dels är det alltför många väljare med låga inkomster och som inte fuskar med bidragen som tappat förtroendet för Juholt och socialdemokratin.
De har då skäl att misstänka att Juholt har skott sig på skattebatalarnas och väljarnas pengar. De väljarna kommer att vara svåra att få tillbaka.

Dels kommer motståndare i alla läger, under hela valrörelsen, att kunna utnyttja ”affären” för sina egna syften och för att blockera diskussion i sakfrågor.

Det är bättre att ta det stora jobbet med att skapa ett enigt parti och skaka fram en ny ledning än att dras med en partiledare som visat sig ljuga.

Kanske går skadan inte att reparera till valet 2014, men börja då redan nu ett tålmodigt och metodiskt arbete med att upprätta förtroende för socialdemokratin inför valet därpå.
Att harva vidare i misstroendeträsket leder bara djupare ner i geggan.

DN

Expressen ledare

Sydsvenskan

SvD nyheter

Expressen ledare2
11 oktober
DN Nyheter
DN Nyheter 2
SvD Brännpunkt
AB Ledare

10 kommentarer:

Peter Nicklasson sa...

Som vanligt är du den nyktraste av alla S-bloggarna (det säger visserligen inget alls, men du får i vart fall kredit för det....), för givetvis är det så att ju fortare S tar tag i saken och kastar ut Juholt före dess Juholt kanske ändå tvingas avgå, desto renare framstår partiet.
Juholt har jag svårt för att tro han ska ha en reel chans att vinna valet åt S 2014, han har redan sagt för många korkade saker.
Detta hyresfuskande är bara hans egen Toblerone-variant, som envist kommer att kleta sig fast på honom oavsett utgången de närmsta dagarna.
Inse fakta kära sossar - Juholt gläfser med för vidöppen mun och framstår möjligen som dummare än han egentligen är, dock visar han med sitt leverne att han saknar nödvändig moralisk kompass.

Det är ett fattigdomsbevis att det stolta arbetarpartiet inte kan fostra fram en klokare med vardagligt förnuft i behåll än Sahlin och nu även Juholt.

Men ska partiet ha en chans att vinna 2014, är det hög tid att slänga ut Juholt.
Men 3 år kvar till valet har S fortfarande en chans, men utan Juholt-effekten..... snälla!

Bengt Silfverstrand sa...

Sedan när blev det kytym inom socialdemokratin att någon ska dömas på förhand. Det klokaste i nuläget, åtminstone för dem som kallar sig socialdemokrater, är att sitt still i båten och avvakta förundersökningen. Att delta i någon lynchmobb tjänar bara borgerligheten och de socialdemokrater som är ute efter Juholts skalp

http://www.s-info.se/silfverstrand

Mario Matteoni sa...

Bengt!

Mitt resonemang utgår inte ifrån att Juholt ljuger utan om vad som händer OM Juholt blir fälld. Det är inte att döma i förhand bara att fundera över vad som skulle hända OM han är skyldig.
Även som socialdemokrat bör man försöka tänka framåt och kritiskt.

Peter Nicklasson sa...

Bengt Silfverstrand tillhör de dinosaurier S borde slänga på sophögen.

Han har alltid Partiets väl framför sig, likt Stasi-agenterna (även den svenska) och Pravda-trogna hör det till kutymen att alltid försvara Partiet före en personlig intressekonflikt.
Men just därför bode BS inse loppet kan vara slut och värna Partiet's väl.....

Men det är inte alltid det samma som partiets väljares bästa.
Det är sällan det samma som det bästa för att vara mer precis.

BS klarade inte av S-kritik, därför stände han av mig och andra otrogna hundar från kommmentarer, vad han nu tror sig vinna på detta? :)
Nu försäker han sig på damage control - det gå si så där....

Kodexkodex sa...

Vadå "om"? Det låter på dig som en filosofisk prestation utöver det vanliga. I själva verket är du en ynklig liten skitsnackare...!

Mario Matteoni sa...

...och den som inte vågar framträda med sitt namn är en modig företrädare för yttrande- och åsiktsfriheten?

britta_s sa...

Partiets väl är inte att hela tiden släta över och sluta leden.

Jag håller med Johanna Graf. Vi bör tillåta en tydlig debatt ute i organisationen.

Peter Nicklasson sa...

Makt korrumperar, makt berusar... och då sviktar omdömet för en del.
De som ännu sitter på en lägre nivå har fortfarande kvar sina välputsade moralglasögon på.
Hoppas det kan fortgå så för närdemokratins skull.
Men många som snabbt fått ökad makt att bestämma över andra klarar inte den resan, de putsar sina moralglasögon med fett ister och då ser man sämre....
Det här med sociala resor är intressant. Det är nog mänskligt att förblindas av sin egen "oumbärlighet", och när man får chansen att sko sig på andra tar många den. Däremot är den inte förlåtlig eller försvarbar.
Jag tror man måste växa in i sin egen roll, man måste vara van vid makt (eller pengar) för att kunna hantera den.
De flesta förmögenheterna i ett samhälle har inte sällan byggts upp av tvivelaktiga, t o m brottsliga handlingar. Se på historiska kungar, adelsmän, storföretagare, osv. som slagit sig fram, och först sedan de intagit positionen börjat polera på sin image....
Därför brukar deras avkommor - som varit vana med (och växt upp med) att ha makt eller pengar - hantera berusningen bättre.
Dessutom - finns det alternativ till makt och pengar för individen, finns det alternativ till försörjningskälla, förblir man inte lika benägen att försvara sin plats vid köttgrytan. Se på t ex Anders Borg som om han lämnade politiken idag skulle kunnat 2-3 dubbla sin inkomst, medan en som Juholt som inte har samma attraktion för näringslivet skulle se sin nyfunna rikedom eroderad ganska snart om han fick sluta.
Juholt lär inte avgå frivilligt, däremot borde partiet avsätta honom - om man vill vinna val.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mario Matteoni sa...

Jag tog bort inlägget därför att den var anonym och endast innhöll en länk som verkade skum, som alltså skulle kunna innehålla en mask eller trojan.