torsdag 29 oktober 2015

Det är bara att välja

Hur vill du bli bemött av dina medmänniskor?
       av deras självgodhet, misstänksamhet och njugghet
       av deras humanitet, öppenhet och gästfrihet?
Det är bara att välja.

Men eftersom du bor och lever i Sverige behöver antagligen inte välja. Du lever ju i ett tryggt och rikt samhälle där du är aktad och respekterad av din omgivning och från vilket du obehindrat reser till vilka turistmål du vill, och varifrån du kommer tillbaka till dit mysiga ombonade hem och till dina närmaste.
Du riskerar inte att din hembygd bombas sönder, att dina närmaste blir mördade, att polisen tar dig för något du inte gjort, att du inte kan besöka ett sjukhus för att det inte längre finns, att dina barn inte har någon skola att gå till, att du inte har något jobb eftersom din arbetsplats inte längre existerar.

Men så kommer det människor till ditt vackra och trygga land, Sverige, och stör din lugna mysiga tillvaro.
De har varit med om allt det du sluppit.
De flyr från krig och elände som förvandlat deras relativa trygghet till kaos, otrygghet och fattigdom.
De ber om din hjälp.

Du säger att visst skulle du vilja hjälpa men tyvärr har Sverige inga möjligheter att ta emot alla, så tyvärr…
Är du då säker på att ditt svar inte beror på självgodhet och egoism maskerad till förnuft?
För du har ju ingen aning om hur många som den svenska nationen kan ta emot.

Eller bemöter du flyktingarna enligt den gyllene regeln?
Det är en levnadsregel som finns över hela världen, och har funnits, i tusentals år. Regeln uttrycks inom kristendomen, islam, judendomen, hinduismen, buddhismen, konfucianismen, taoismen och många andra religioner och tankesystem.
Inom kristenheten lyder den: ”Allt vad du vill att dina medmänniskor ska göra för dig, bör du också göra för dem.” (Matt. 7:12, Bibel 2000)

Det är ingen religiös regel, det är en praktisk regel om hur vi människor på vårt lilla klot i universum ska leva för att överleva.
Den är en grundläggande regel för hur vi människor ska leva tillsammans.

Flyktingarna kan inte välja. De blir mottagna som du väljer att ta emot dem.

3 kommentarer:

Leif sa...

Om man är ateist så förpassar man naturligtvis religiöst svammel till papperskorgen. En stor del av problemet i Mellanöstern och Nordafrika är religionen och religiösa motsättningar. Förbjud all religion och världen skulle bli en fredligare plats.

whfowgpwJNM sa...

Varför berättar du det för oss svenskar? Berätta det för de som krigar i stället. USA, Israel, Saudarabien, Kongo, NATO, etc.

Varför skall de hjälpas i Sverige för svindyra pengar när vi kan hjälpa hundra gånger fler för samma pengar utomlands? 99.9% har inte råd att fly till Sverige. För samma kostnad som Sverige hjälpte 3850 ensamkommande barn i Sverige år 2013 hade vi kunnat hjälpt 1.150.000 barn för pengarna. Detta är ett fruktansvärt slöseri som du och alla sossar skiter fullkomligt i, ni tror ni är goda och fina och generösa men i verkligheten är ni slösaktiga dumskallar som tror ni är goda när ni hjälper 0.1% för svindyra pengar i Svetige.

Om det finns 100 barn och 100 äpplen, så ger S regeringen 99 äpplen till ett barn i Sverige och 99 barn utomlands for ett äpple att dela på. Det är S politik! Sverigedemokraterna vill ge alla barnen var sitt äpple. Det är humanism, solidaritet och rättvisa. S och alla som röstar på S borde skämmas!

Lars Andersson

Jonny sa...

Nu flyr ju tydligen inte de flesta från krig utan ifrån flyktingläger...

Du skriver "För du har ju ingen aning om hur många som den svenska nationen kan ta emot."

Vi kan ta emot hur många som helst om det inte finns några önskemål om att behålla det svenska välfärdssystemet.

Att säga att det finns gränser för mottagandet, begränsningar vad gäller volymer är ju tydligen rasistiskt enligt er socialister.

Här har du en socialdemokratisk rasist (Margot Wallström) som säger "Det finns en gräns för hur många flyktingar Sverige klarar av att ta emot"

"Wallström säger i en intervju för Dagens Nyheter att det finns en punkt då flyktingmottagandet blir en alltför stor påfrestning på samhället."


http://www.di.se/artiklar/2015/10/30/wallstrom-finns-en-grans/