måndag 23 juli 2012

Vänstern måste göra upp med sina motsägelserHur kan vänstern jubla över att de utländska trupperna ska tas hem från Afghanistan när resultatet innebär att kvinnor förtrycks och mördas av religiösa talibanska fascister?

Hildebrandt ger flera exempel på hur kvinnor mördats för att de är kvinnor och försvarat kvinnors rättigheter.
En föraning om det som komma skall är den nyinspelad video från en by inte långt från huvudstaden Kabul. Det visar hur en taliban, framför ett hundratal jublande män, skjuter ihjäl en kvinna som var anklagad för äktenskapsbrott. Det är Allahs order att hon ska avrättas, säger en man i videon” skriver hon bl.a.
Hur kan man kalla sig feminist och samtidigt utlämna de afghanska kvinnorna till talibanernas fascistiska godtycke?
Vänstern ställde upp för att försvara den demokratiskt valda regeringen i Spanien 1936 och har alltid anklagat Europas regeringar för att de inte ingrep mot Francotrupperna.
Hur går det ihop med att idag inte vilja försvara mänskliga rättigheter och demokrati mot fascismen i Afghanistan?
Vänstern måste göra upp med sina motsägelser.


2 kommentarer:

Feminix sa...

Bra inlägg! Jag har inte fått svar på min fråga. Kan du svara?
Hur kan vänstern och högern vara eniga om vår stora invandring? Båda kan ju inte bygga sitt idealsamhälle med samma verktyg: eller hur? Så vem lurar vem?

Mario Matteoni sa...

Vad menar du med invandring?
Arbetskraftsinvandrare eller flyktingar? Eller sådana som blir kära i någon från vårt land och flyttar hit av den anledningen.

Invandring har alltid funnits överallt liksom utvandring.

Min farsa kom från Italien på 30-talet Jobbade hårt här, var aldrig sjukskriven, bidrog till Sveriges välstånd, uppfostrade fyra ungar och dog i yrkesrelaterad cancer precis den dag han skulle lyfta pension vid 67 års ålder.
Hans barn har jobbat hårt och bidragit till landets välstånd.

Flyktingarna tar vi emot därför att vi är mänskliga.

Vad finns att tvista om?