torsdag 23 augusti 2012

Är somalier mindre värda än judar?


När judar förföljs i Malmö blir det, med rätta, ett djävla liv. Försvaret för judars rätt att leva utan förföljelse är lyckligtvis kompakt.
Men då somaliska flyktingar förföljs i Forserum rör politiker och polis inte ett finger.
Under de senaste veckorna har trakasserierna mot somalierna trappats upp. Tre helger på raken har det kastats sten mot fönstren till den somaliska föreningen.
Vuxna människor vågar inte gå till affären ensamma och barn har misshandlats illa. I veckan startade höstterminen, men de somaliska familjerna höll sina barn hemma i förrgår av rädsla för övergrepp.
Förföljelserna mot somalier i Forserum är inte unik. Det förekommer även på andra håll i landet.
Politikerna i Forserum säger att förföljelserna inte är rasism.
Var finns nu den harm och indignation som Reepalu i Malmö mötte när han ville förklara  bakgrunden till förföljelserna i Malmö?
Var finns demokratiminister Birgitta Ohlsson? 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl inte så svårt att svara på. Den judiska gruppen är välintegrerad och har funnits här sen århundraden. Den somaliska gruppen är tämligen ny och är inte särskilt integrerad. Sen vilka som står bakom det som hänt i Forserum vet vi ju inte. Tänk om några själva har invandrarbakgrund? Hur blir din reaktion då?

Mario Matteoni sa...

Förföljelser och övergrepp är lika avskyvärt oavsett vem det är som förföljer.

Karl Bengtsson sa...

Förföljelser pga etnicitet, sexuell läggning eller motsvarande är alltid fel. Det som är märkligt i debatten är dock mest att när svenska ungdomar trakasseras, överfalls och våldtas så nämns detta aldrig i media. Är svenska ungdomar då mindre värda än somalier? Jag tror att den politiskt korrekta tystnaden är farlig och att den framkallar rasism.