tisdag 5 april 2011

Han gör på en dag vad en löntagare gör på en månad

Sveriges mäktigaste styrelseproffs Jacob Wallenberg väljs i dagarna in i Ericssons styrelse. Därmed har han sju uppdrag i internationella börsbolag – plus åtta andra uppdrag utanför börsen.
Jacob Wallenberg är ordförande i Investor, vice ordförande i SAS, SEB och Atlas samt
ledamot i Coca-Cola och ABB. Han är dessutom ordförande i IBLAC (Internationella rådet i Shanghai), medlem i investeringskommittén i FAM (Wallenbergstiftelsernas förvaltningsbolag) och ledamot i Handelshögskolan, Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, Tekn. dr Marcus Wallenbergs Stiftelse och The European Round Table of Industrialist.
Och så är han rådgivare till Nobelstiftelsen styrelse.

Om vi utgår ifrån att Jacob Wallenbergs engagemang i de sju börsbolagen är ett heltidsjobb och de övriga uppdragen är fritidssysselsättningar innebär det att han ägnar en dag i veckan åt varje bolag. För det arbetet får han 7,7 miljoner kronor per år, d.v.s. 148 000 kronor i veckan vilket är 21 000 kronor per dag.

Om ersättningen är lön för utfört arbete så gör Wallenberg, på en dag, vad en normalinkomsttagare gör på en månad. Fantastiskt!

GP
SvDSvD
Expressen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har träffat honom flera gånger och hans arbetsdagar är inget som nån skulle vara avundsjuk på. Men du är det. Patetiskt.

Anonym sa...

Hade faktiskt väntat mig denna patetiska kommentar från en furstaslickare som alltid dyker upp så snart man påpekar fakta om den nya aristokratin.

Läs f.ö. "Människans eviga natur" nedan.

Vem är avundsjuk på de filippinska sjömännen som jobbar tolv timmar varje dag i veckan?

Läs också "Kapitalismens konsekvenser .." nedan.